46,90 Kč
70,35 Kč
93,80 Kč
117,25 Kč
140,70 Kč
187,60 Kč
234,50 Kč
469 Kč
od 46,90 Kč
41,88 Kč
bez DPH
62,81 Kč
bez DPH
83,75 Kč
bez DPH
104,69 Kč
bez DPH
125,63 Kč
bez DPH
167,50 Kč
bez DPH
209,38 Kč
bez DPH
418,75 Kč
bez DPH
od 41,88 Kč bez DPH
Skladem
Skladem
Skladem
Skladem
Skladem
Skladem
Skladem
Skladem
Zvolte variantu
Varianta
Zvolte variantu 100g - Skladem (46,90 Kč) 150g - Skladem (70,35 Kč) 200g - Skladem (93,80 Kč) 250g - Skladem (117,25 Kč) 300g - Skladem (140,70 Kč) 400g - Skladem (187,60 Kč) 500g - Skladem (234,50 Kč) 1kg - Skladem (469 Kč)
Možnosti doručení
+
−
Přidat do košíku
Maasdam , neboli Maasdammer, je doslova holandský sýr ve švýcarském stylu. Pojmenován byl podle obce Maasdam, která se nachází v jižním Holandsku, poblíž Rotterdamu. Maasdam je relativně mladý sýr, neboť se poprvé začal vyrábět až v 80.letech 20.století a to jako napodobenina pravého švýcarského Ementálu. Během velmi krátké doby si Maasdam získal na popularitě mezi dětmi i dospělými a to nejen díky své jemné oříškové chuti, ale především díky svým velkým sýrovým okům, která jsou pro tento sýr typická.
Maasdam se vyrábí z kravského mléka a zraje nejméně 4 týdny. Během procesu zrání se v sýru tvoří oxid uhličitý, který kvůli pevné kůrce nemá jak ze sýru uniknout. Usazuje se tedy v mikroskopických trhlinkách, které se následně zvětší, až prasknou a vytvoří typická sýrová oka.
Maasdam se dobře rozpouští, takže se používá nejen ve studené, ale i v teplé kuchyni. Často používá do slaných koláčů nebo sendvičů. Dobře chutná s hroznovým vínem a vlašskými ořechy či mandlemi.
Detailní informace