Ementál švýcarský, AOC

Kód: 3610/100 3610/150 3610/200 3610/250 3610/300 3610/400 3610/500 3610/1KG Zvolte variantu
79,90 Kč 119,85 Kč 159,80 Kč 199,75 Kč 239,70 Kč 319,60 Kč 399,50 Kč 799 Kč od 79,90 Kč 69,48 Kč bez DPH 104,22 Kč bez DPH 138,96 Kč bez DPH 173,70 Kč bez DPH 208,43 Kč bez DPH 277,91 Kč bez DPH 347,39 Kč bez DPH 694,78 Kč bez DPH od 69,48 Kč bez DPH
Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Varianta

Ementál (Emmentaler) švýcarský je nejznámější švýcarský sýr s velkými oky. Vyrábí se z nepasterovaného kravského mléka jako 80 kg bochník, který má průměr okolo 1 metru. Na 1 bochník je potřeba zhruba 1200 litrů mléka. Ementál zraje nejméně 5 měsíců a má ochrannou známkou AOC (appellation d'origine contrôlée), která zaručuje, že sýr skutečně pochází z konkrétní oblasti a že byl vyroben podle tradiční receptury.

Jeho chuť, která je jemně oříšková, nejvíce vynikne v kombinaci s kvalitním vínem. Ementál se používá v teplé i studené kuchyni, např. do sendvičů, k dochucení salátů, na zapékání či do omáček. Společně s Gruyérem a Appenzellerem patří do receptu na sýrové fondue.

Ementál je též známý tím, že obsahuje nízké množství soli, a naopak velké množství bílkovin a vápníku, což má pozitivní vliv na kosti, nehty a zuby. Pokud hledáte sýr bez laktózy, švýcarský ementál je skvělou volbou.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení: nepasterizované kravské mléko, jedlá sůl, sýrařské kultury, syřidlo

Alergen: mléko

Tuk v sušině: 49%

Délka zrání: 4 měsíce

Bezlaktózový sýr: ano

Výrobce, země původu: Emmi, Švýcarsko

Skladování: skladujte při teplotě 4–8 °C

Doplňkové parametry

Kategorie: Sýry krájené a kusovky
Země: Švýcarsko
Mléko: kravské
Laktóza: bez laktózy
? Délka zrání: 0-5 měsíců (mladé - mladé uleželé)
Sýr na gril: ano, vhodný ke grilování
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
BM Avatar autora | 12.7.2023
luxusní, jedinečná chuť