Blog

Graskaas: neobyčejný chuťový zážitek z holandských pastvin

Už jste někdy slyšeli o sýru zvaném Graskaas? Jsou vám slova „gras“ a „kaas“ něčím povědomá? Nebo se...

Proč má ementál díry a kolik váží celé kolo sýra?

Největší sýr na světě. Sýr, který má díry o velikosti vlašského ořechu. Sýr, který je oblíbený obzvl...

Pro Firmy

DÁRKOVÉ BALÍČKY Víme, že v dnešní době je velmi těžké vymyslet zajímavý a zároveň výjimečný dárek, ...

Darujte chuťový zážitek aneb 6 tipů na vánoční dárky

Vánoce se pomalu blíží a spousta z nás už přemýšlí, co svým nejbližším koupit za dárek. Někteří lidé...

Parmigiano Reggiano: Král sýrů s bohatou historií a unikátní chutí

Gastronomický fenomén chráněný zákonem Parmigiano Reggiano je nejznámější italský sýr s dlouhou a b...

Vybíráme sýry k vínu

Vybíráme sýry k vínu - užitečné rady pro dosažení dokonalé harmonie chuti Víno a sýry tvoří ú...

Chráněné označení původu

Chráněné označení původu – co znamenají zkratky AOC, DOP, AOP? Svět gurmánských jídel a luxusních p...

Sýr do salátu? Drobnost, díky níž vás zeleninový salát příjemně zasytí

Vybíráme sýr do salátu Teplé letní dny lákají na osvěžující zeleninový salát. Zelenina je v tomto ...

Co je lanýž a proč patří mezi kulinářské klenoty?

Lanýž je tzv. ektomykorhizní houba, která roste pod zemí v symbióze s kořeny stromů a dřevin. Na roz...

6 tipů na dokonalé sýrové fondue - recept

Sychravé podzimní a zimní večery jsou ideální k posezení s přáteli. My s přáteli rádi...