Blog

Parmigiano Reggiano: Král sýrů s bohatou historií a unikátní chutí

Gastronomický fenomén chráněný zákonem Parmigiano Reggiano je nejznámější italský sýr s dlouhou a...

Vybíráme sýry k vínu

Vybíráme sýry k vínu - užitečné rady pro dosažení dokonalé harmonie chuti Víno a sýry tvoří ú...

Chráněné označení původu

Chráněné označení původu – co znamenají zkratky AOC, DOP, AOP? Svět gurmánských jídel a luxusních p...

Sýr do salátu? Drobnost, díky níž vás zeleninový salát příjemně zasytí.

Vybíráme sýr do salátu Teplé letní dny lákají na osvěžující zeleninový salát. Zelenina je v tomto ...

Co je lanýž a proč patří mezi kulinářské klenoty?

Lanýž je tzv. ektomykorhizní houba, která roste pod zemí v symbióze s kořeny stromů a dřevin. Na roz...

6 tipů na dokonalé sýrové fondue - recept

Sychravé podzimní a zimní večery jsou ideální k posezení s přáteli. My s přáteli rá...

Co jsou to salsy k sýrům a jak je správně párovat?

Sladká salsa a sýry Sýry versus sladká salsa, omáčka, dip, či marmeláda... dvě různé pochutiny, kter...

Gudbrandsdalen - norský národní poklad

Gudbrandsdalen patří mezi nejoblíbenější sýry na našem eshopu. Kliknutím na odkaz vstoupíte do eshop...

3 božské recepty na grilované sýry, kterým neodoláte

Teplé letní večery lákají ke grilování a posezení s přáteli. Grilování je super společenská pří...

Obložená mísa - tip na dárek ke dni otců

Kvalitní sýry patří mezi oblíbená pohoštění, ať už se jedná o narozeninovou oslavu, setkání s p...