Blog

Co je lanýž a proč patří mezi kulinářské klenoty?

Lanýž je tzv. ektomykorhizní houba, která roste pod zemí v symbióze s kořeny stromů a dřevin. Na roz...

6 tipů na dokonalé sýrové fondue - recept

Sychravé podzimní a zimní večery jsou ideální k posezení s přáteli. My s přáteli rá...

Co jsou to salsy k sýrům a jak je správně párovat?

Sladká salsa a sýry Sýry versus sladká salsa, omáčka, dip, či marmeláda... dvě různé pochutiny, kter...

Gudbrandsdalen - norský národní poklad

Gudbrandsdalen patří mezi nejoblíbenější sýry na našem eshopu. Kliknutím na odkaz vstoupíte do eshop...

3 božské recepty na grilované sýry, kterým neodoláte

Teplé letní večery lákají ke grilování a posezení s přáteli. Grilování je super společenská pří...

Obložená mísa - tip na dárek ke dni otců

Kvalitní sýry patří mezi oblíbená pohoštění, ať už se jedná o narozeninovou oslavu, setkání s p...

Rozdělení goud podle délky zrání

Když se řekne gouda, spousta lidí si představí tenké plátky mladého sýra na čerstvém krajíci chleba....

Svátek matek klepe na dveře!

Chtěli byste své mamince poděkovat za vše, co pro Vás udělala, ale nenapadá Vás žádný originální dár...

Historie goudy... aneb jak to všechno začalo

Nejstarší dochované zápisky o Goudě pochází z roku 1184, ve kterých se můžeme dočíst, že výroba sýrů...