Roquefort Papillon Noir AOC

Kód: 3060/100 3060/150 3060/200 3060/250 3060/300 30609/400 3060/500 3060/1KG Zvolte variantu
119 Kč 178,50 Kč 238 Kč 297,50 Kč 357 Kč 476 Kč 595 Kč 1 190 Kč od 119 Kč 103,48 Kč bez DPH 155,22 Kč bez DPH 206,96 Kč bez DPH 258,70 Kč bez DPH 310,43 Kč bez DPH 413,91 Kč bez DPH 517,39 Kč bez DPH 1 034,78 Kč bez DPH od 103,48 Kč bez DPH
Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Varianta

Roquefort Papillon Noir, který patří mezi nejznámější sýry s modrou plísní, se vyrábí z plnotučného nepasterovaného ovčího mléka. Pojmenovaný je podle francouzského městečka Roquefort, kde zraje minimálně 3 měsíce ve skalních jeskyních Mont Combalou s 95% vlhkostí. Modrá až modro-zelená plíseň, která dodává sýru typickou intenzivní a pikantní chuť, se nalézá pouze v příslušných jeskyních a nazývá se Penicillium roqueforti. Roquefort Papillon Noir má krémovou až lehce drolivou strukturu podle doby zrání. Skvěle chutná v kombinaci s hruškovou salsou a čerstvou bagetkou. V roce 1925 získal tento plísňový sýr ochrannou známku AOC, což znamená, že sýr musí pocházet z určitého regionu a musí být vyroben podle tradiční receptury.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení: nepasterizované ovčí mléko, jedlá sůl, sýrařské kultury, živočišné syřidlo, penicillium roqueforti

Alergen: mléko

Obsah tuku v sušině: 52%

Délka zrání: min. 3 měsíce

Výživové údaje na 100g: Energie 1586 kJ/ 379 kcal, tuky 32g, z toho nasycené mastné kyseliny 20g, sacharidy 1.8g, z toho cukry 0g, bílkoviny 21g, sůl 3.6g

Výrobce: Fromagerie Papillon, Země původu: Francie

Skladování: skladujte při teplotě 2–6 °C

Doplňkové parametry

Kategorie: Sýry krájené a kusovky
Země: Francie
Mléko: ovčí
Laktóza: ano
? Délka zrání: 0-5 měsíců (mladé - mladé uleželé)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: