Zásilkovna / DPD - vánoční objednávky s odesláním a doručením před Štědrým dnem přijímáme do neděle 15.12. včetně. Poslední volbou v kalendáři pro odeslání je úterý 17.12.

Roquefort Papillon Noir AOC

Kód: 3060/100 3060/150 3060/200 3060/250 3060/300 30609/400 3060/500 3060/1KG 3060/1-3KG Zvolte variantu
119 Kč 178,50 Kč 238 Kč 297,50 Kč 357 Kč 476 Kč 595 Kč 1 190 Kč 1 547 Kč od 119 Kč 106,25 Kč bez DPH 159,38 Kč bez DPH 212,50 Kč bez DPH 265,63 Kč bez DPH 318,75 Kč bez DPH 425 Kč bez DPH 531,25 Kč bez DPH 1 062,50 Kč bez DPH 1 381,25 Kč bez DPH od 106,25 Kč bez DPH
Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Varianta
Možnosti doručení

Roquefort Papillon Noir je prestižní francouzský modrý sýr, který pochází z jižní Francie a je vyhlášený svou jedinečnou chutí a bohatou historií. Vyrábí se z plnotučného nepasterovaného ovčího mléka a to konkrétně z mléka ovcí, které se pasou na vápencových planinách regionu Aveyron na jihu Francie.

Roquefort je pojmenovaný podle stejnojmenného francouzského městečka Roquefort. Tento sýr zraje minimálně 3 měsíce ve skalních jeskyních Mont Combalou s 95% vlhkostí. Modrá až modro-zelená plíseň, která dodává sýru typický vzhled a intenzivní pikantní chuť, se nalézá pouze v příslušných jeskyních a nazývá se Penicillium roqueforti.

Roquefort má krémovou až lehce drolivou konzistenci. Skvěle chutná v kombinaci s hruškovou salsou a čerstvou bagetkou. V roce 1925 získal Roquefort ochrannou známku AOC, což znamená, že sýr musí být vyroben podle tradiční receptury a mléko, které na jeho výrobu bylo použito, musí pocházet z konkrétního regionu.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení: nepasterizované ovčí mléko, jedlá sůl, sýrařské kultury, živočišné syřidlo, penicillium roqueforti

Alergen: mléko

Obsah tuku v sušině: 52%

Délka zrání: min. 3 měsíce

Výživové údaje na 100g: Energie 1586 kJ/ 379 kcal, tuky 32g, z toho nasycené mastné kyseliny 20g, sacharidy 1.8g, z toho cukry 0g, bílkoviny 21g, sůl 3.6g

Výrobce: Fromagerie Papillon, Země původu: Francie

Skladování: skladujte při teplotě 2–6 °C

Doplňkové parametry

Kategorie: Sýry krájené a kusovky
Země: Francie
Mléko: ovčí
Laktóza: ano
? Délka zrání: 0-5 měsíců (mladé - mladé uleželé)
5
2x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
PK Avatar autora | 6.10.2024
Super.
5
JV Avatar autora | 30.12.2023
Výborný sýr.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: