Chevre plísňové čisté (kozí sýr s bílou plísní)

Kód: 3034/100 3034/150 3034/200 3034/250 3034/300 3034/400 3034/500 3034/1KG Zvolte variantu
69,90 Kč 104,85 Kč 139,80 Kč 174,75 Kč 209,70 Kč 279,60 Kč 349,50 Kč 699 Kč od 69,90 Kč 62,41 Kč bez DPH 93,62 Kč bez DPH 124,82 Kč bez DPH 156,03 Kč bez DPH 187,23 Kč bez DPH 249,64 Kč bez DPH 312,05 Kč bez DPH 624,11 Kč bez DPH od 62,41 Kč bez DPH
Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Varianta
Možnosti doručení

Chevre plísňové je přírodní plnotučný kozí sýr s bílou plísní na povrchu. Má tvar válce a jeho hlavní zrání trvá zhruba 7 dní, během kterých se na povrchu vytváří pevná jedlá kůrka, která je prorostlá sametovou plísní. Uvnitř má sýr křídově bílou barvu a těsně pod kůrkou je slabá vrstva smetanového sýra. Tento kozí sýr neustále vyzrává a v závislosti na délce zrání se mění jeho chuť. Když je sýr mladý, jeho chuť je jemně kozí, během vyzrávání získává sýr ostřejší a výraznější chuť, která může být i lehce štiplavá.

Kozí sýr s plísní se často používá na zapékání anebo do salátu s červenou řepou a polníčkem. Výborně chutná rozpečený na grilu nebo na pánvi a to s medem nebo s medovo-koprovou hořčicí. 

Celý válec kozího sýru s plísní váží cca 1 kg, ale během procesu zrání dochází k přirozenému úbytku hmotnosti (až o 20%).

Tip: vyzkoušejte náš oblíbený recept na grilovaný kozí sýr a připravte si lehkou večeři během pár minut.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení: pasterizované kozí mléko, jedlá sůl, sýrařské kultury, mikrobiální syřidlo, ušlechtilá bílá plíseň Penicillinum Candidum

Alergen: mléko

Obsah sušiny: 46%, Tuk v sušině: min 45 %

Výrobce, země původu: Soignon, Francie 

Skladování: skladujte při teplotě 2-6 °C

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Sýry krájené a kusovky
Země: Francie
Mléko: kozí
Laktóza: ano
? Délka zrání: 0-5 měsíců (mladé - mladé uleželé)
Sýr na gril: ano, vhodný ke grilování
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
HV Avatar autora | 17.1.2024
Výborný do salátu i na zapékání :-)