Anglický čedar

Kód: 3700/100 3700/150 3700/200 3700/250 3700/300 3700/400 3700/500 3700/1KG 3700/CEL Zvolte variantu
47,90 Kč 71,85 Kč 95,80 Kč 119,75 Kč 143,70 Kč 191,60 Kč 239,50 Kč 479 Kč 1 197,50 Kč od 47,90 Kč 42,77 Kč bez DPH 64,15 Kč bez DPH 85,54 Kč bez DPH 106,92 Kč bez DPH 128,30 Kč bez DPH 171,07 Kč bez DPH 213,84 Kč bez DPH 427,68 Kč bez DPH 1 069,20 Kč bez DPH od 42,77 Kč bez DPH
Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Varianta
Možnosti doručení

Čedar je jedním z nejoblíbenějších a nejrozšířenějších sýrů na světě. Jeho kořeny sahají do 12. století, konkrétně do roku 1170, kdy se poprvé začal vyrábět v malebné vesničce Cheddar, nacházející se v hrabství Somerset v jihozápadní Anglii.

V porovnání s ostatními sýry, se Čedar liší tím, že nikdy nezískal ochrannou známku, což znamená, že se pod tímto názvem může vyrábět kdekoliv na světě. Dnes se tedy čedar vyrábí nejen v jeho rodné Anglii, ale i v zemích jako je USA, Kanada, Austrálie, Nový Zéland, Irsko a dokonce i v Jihoafrické republice.

Čedar je polotvrdý sýr, který se vyrábí z kravského pasterizovaného mléka. Jeho chuť a konzistence závisí na délce zrání, neboť se v průběhu zrání vyvíjí. Čím déle Čedar zraje, tím je jeho chuť intenzivnější, aroma výraznější a konzistencí drolivější. Tento Čedar zraje 3 měsíce, takže má stále jemnou a vyváženou chuť. Díky své polotvrdé textuře se dobře krájí, strouhá a snadno rozpouští. Hodí se pro širokou škálu použití, neboť své uplatnění najde jak v teplé, tak i studené kuchyni. Nejčastěji se používá na zapečení do toastů, na gratinované brambory, nastrouhaný na těstoviny, do tortilly nebo do hamburgerů. Milovníci sýra si ho ale rádi vychutnávají i jen tak samotný na čerstvém pečivu nebo v kombinaci s ovocem, mandlemi a skleničkou lahodného vína, například s vynikajícím ovocným vínem Cuvée rosé z vinařství Mádl.

Objevte kouzlo čedaru a nechte se unést jeho bohatou variabilitou, kterou nabízí!

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení:  pasterizované kravské mléko, sůl, sýrařské kultury, vegetariánské syřidlo, barvivo: E160a (karoteny)  

Alergen: mléko

Délka zrání: cca 12 týdnů

Tuk v sušině: 50%

Hmotnost: celý blok cca 2.5 kg

Výrobce, země původu: Visser Kaashandel B.V. , Holandsko (vyrobeno v Anglii, zabaleno v Holandsku)

Skladování: skladujte při teplotě 4-6°C

Doplňkové parametry

Kategorie: Kravské sýry
Země: Anglie
Mléko: kravské
Laktóza: ano
? Délka zrání: 2-3 měsíce

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Diskuze

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Povinná pole

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola