39,90 Kč
59,85 Kč
79,80 Kč
99,75 Kč
119,70 Kč
159,60 Kč
199,50 Kč
299 Kč
od 39,90 Kč
35,63 Kč
bez DPH
53,44 Kč
bez DPH
71,25 Kč
bez DPH
89,06 Kč
bez DPH
106,88 Kč
bez DPH
142,50 Kč
bez DPH
178,13 Kč
bez DPH
266,96 Kč
bez DPH
od 35,63 Kč bez DPH
Skladem
Skladem
Skladem
Skladem
Skladem
Skladem
Skladem
Skladem
Zvolte variantu
Náš tip na kešu ořechy: zvolte nejvýhodnější variantu 1 kg a získejte slevu 25%. 100gr vás pak vyjde pouze na 29.9 Kč.
Kešu ořechy jsou jedni z nejoblíbenějších druhů ořechů, a to nejen díky své charakteristické chuti a rozmanitosti při použití v teplé i studené kuchyni, ale také díky svým významným zdravotním přínosům.
Kešu ořechy mají jemnou, ale bohatou chuť. Konzistencí jsou křupavé, a přesto vláčné. Jsou výborné jako samostatná svačina, ale ještě lépe chutnají v kombinaci s různými pokrmy, jako jsou například ovesné kaše, zeleninové saláty anebo různé druhy sýrů. Velmi často se také používají v asijské kuchyni. Kešu oříšky jsou nejen chutné, ale také plné výživových hodnot, které dodají vašemu tělu potřebnou energii.
Jednou z klíčových výhod těchto ořechů je jejich bohatství na zdravé tuky, které pomáhají snižovat hladinu škodlivého cholesterolu. Zároveň mají spoustu bílkovin, vlákniny, vitamínů (obzvlášť vitamínů C a E), hořčíku, minerálů a antioxidantů. Díky tomu jsou kešu ořechy ideální pro podporu zažívacího systému, regulace krevního tlaku, jsou nezbytné pro růst a opravu tkání, zdraví srdce a kostí, a současně pomáhají chránit buňky před poškozením volnými radikály. Zároveň vláknina, která je v kešu oříšcích přítomná, podporuje činnost střev a pomáhá udržovat pocit sytosti, což může být užitečné pro všechny, kteří se snaží zhubnout.
Co se týče kombinace kešu oříšků se sýry, tak za nás můžeme doporučit neochucené mladé až středně vyzrálé holandské goudy, švýcarské sýry nebo sýry s modrou plísní. Mladší goudy (Gouda mladá, Gouda uleželá) mají vláčnou, krémovou konzistenci a velmi jemný nádech oříškové chuti, která dokonale doplňuje chuť kešu ořechů.
Z plísňových sýrů se hodí sýry s modrou plísní (např. Saint Agur, Roquefort Papillon Noir, Bleu d’ Auvergne), jejichž intenzivní a pikantní chuť jsou naopak dokonalou protiváhou k jemné chuti kešu oříšků. To samé platí i o švýcarských sýrech, které se také vyznačují intenzivní chutí, která je zároveň lehce aromatická.
Ať už dáváte přednost jemným goudám nebo výrazným švýcarským či plísňovým sýrům, nebojte se s kešu ořechy experimentovat, neboť můžete narazit na kombinaci, která vás zaujme a získá vaši přízeň.