69,90 Kč
104,85 Kč
139,80 Kč
174,75 Kč
209,70 Kč
279,60 Kč
349,50 Kč
699 Kč
2 097 Kč
1 048,50 Kč
4 194 Kč
od 69,90 Kč
62,41 Kč
bez DPH
93,62 Kč
bez DPH
124,82 Kč
bez DPH
156,03 Kč
bez DPH
187,23 Kč
bez DPH
249,64 Kč
bez DPH
312,05 Kč
bez DPH
624,11 Kč
bez DPH
1 872,32 Kč
bez DPH
936,16 Kč
bez DPH
3 744,64 Kč
bez DPH
od 62,41 Kč bez DPH
Skladem
Skladem
Skladem
Skladem
Skladem
Skladem
Skladem
Skladem
Skladem
Skladem
Skladem
Zvolte variantu
Varianta
Zvolte variantu 100g - Skladem (69,90 Kč) 150g - Skladem (104,85 Kč) 200g - Skladem (139,80 Kč) 250g - Skladem (174,75 Kč) 300g - Skladem (209,70 Kč) 400g - Skladem (279,60 Kč) 500g - Skladem (349,50 Kč) 1kg - Skladem (699 Kč) 1/2 kola cca 3kg - Skladem (2 097 Kč) 1/4 kola cca 1,5kg - Skladem (1 048,50 Kč) Celé kolo cca 6kg - Skladem (4 194 Kč)
Možnosti doručení
+
−
Přidat do košíku
Raclette je polotvrdý sýr vyrobený z kravského pasterovaného mléka. Název tohoto sýru pochází z francouzského slova racler , což v překladu znamená "škrábat" a označuje se tím nejen druh tohoto rozpékacího sýru, ale i název samotného pokrmu.
Raclette je vyrobený z alpského mléka, které je bohaté na bílkoviny, vápník a vitamín A. Sýr je poměrně aromatický. Jeho vůně a chuť jsou závislé na délce zrání. Čím déle Raclette zraje, tím je jeho aroma silnější a chuť pikantnější. Konzistencí se ale jedná o vláčný a krémový sýr, který má hnědo-oranžovou mazlavější kůrku. Raclette se velmi dobře rozpouští, takže se nejčastěji používá na zapékání a tzv. rakletování, při kterém se sýr posadí na speciální rakletovací gril a po zahřátí se seškrabává nožem.
Sýr nejlépe chutná rozpuštěný na bramborách a na mase, či na ovoci a zelenině (jablka, žampiony, brokolice apod).
Detailní informace