Zásilkovna / DPD - vánoční objednávky s odesláním a doručením před Štědrým dnem přijímáme do neděle 15.12. včetně. Poslední volbou v kalendáři pro odeslání je úterý 17.12.

Raclette francouzský

Kód: 3052/100 3052/150 3052/200 3052/250 3052/300 3052/400 3052/500 3052/1KG 166/1/2 166/1/4 166/CEL Zvolte variantu
64,90 Kč 97,35 Kč 129,80 Kč 162,25 Kč 194,70 Kč 259,60 Kč 324,50 Kč 649 Kč 1 947 Kč 973,50 Kč 3 894 Kč od 64,90 Kč 57,95 Kč bez DPH 86,92 Kč bez DPH 115,89 Kč bez DPH 144,87 Kč bez DPH 173,84 Kč bez DPH 231,79 Kč bez DPH 289,73 Kč bez DPH 579,46 Kč bez DPH 1 738,39 Kč bez DPH 869,20 Kč bez DPH 3 476,79 Kč bez DPH od 57,95 Kč bez DPH
Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Varianta
Možnosti doručení

Raclette je polotvrdý sýr vyrobený z kravského pasterovaného mléka. Název tohoto sýru pochází z francouzského slova racler, což v překladu znamená "škrábat" a označuje se tím nejen druh tohoto rozpékacího sýru, ale i název samotného pokrmu.

Raclette je vyrobený z alpského mléka, které je bohaté na bílkoviny, vápník a vitamín A. Sýr je poměrně aromatický. Jeho vůně a chuť jsou závislé na délce zrání. Čím déle Raclette zraje, tím je jeho aroma silnější a chuť pikantnější. Konzistencí se ale jedná o vláčný a krémový sýr, který má hnědo-oranžovou mazlavější kůrku. Raclette se velmi dobře rozpouští, takže se nejčastěji používá na zapékání a tzv. rakletování, při kterém se sýr posadí na speciální rakletovací gril a po zahřátí se seškrabává nožem.

Sýr nejlépe chutná rozpuštěný na bramborách a na mase, či na ovoci a zelenině (jablka, žampiony, brokolice apod).

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení: pasterizované kravské mléko, jedlá sůl, sýrařské kultury, syřidlo, chlorid vápenatý, konzervant na kůře: natamycin

Alergen: mléko

Obsah tuku v sušině: min.45%

Délka zrání: min. 3 měsíce

Výživové údaje na 100g: Energie 1440 kJ/ 350 kcal, tuky 28g, z toho nasycené mastné kyseliny 20g, sacharidy 1g, z toho cukry 0g, bílkoviny 22g, sůl 2g

Země původu: Francie

Skladování: skladujte při teplotě 2–6 °C

Doplňkové parametry

Kategorie: Sýry krájené a kusovky
Země: Francie
Mléko: kravské
Laktóza: ano
? Délka zrání: 0-5 měsíců (mladé - mladé uleželé)
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
MP Avatar autora | 19.7.2024
Výborný sýr

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: