Boska - kvalitní sýrové náčiní, bez kterého se neobejdete

Sýr je bezesporu jedním z nejoblíbenějších a nejrozmanitějších produktů na světě, jelikož existuje více než 3 000 druhů sýrů. Jeho široké spektrum chutí a textur, spolu s jeho univerzálním použitím ve studené i teplé kuchyni, z něj udělalo skutečný hit mezi gurmány a běžnými konzumenty. Ale co by mohlo potěšit milovníky sýrů více, než se dozvědět, že existují způsoby, jak si svůj oblíbený sýr ještě více vychutnat? Jedním z těchto způsobů je použití kvalitního sýrového náčiní, které může nejen usnadnit, ale také zpříjemnit servírování a následnou konzumaci sýrů.

Kvalitní sýrové náčiní by nemělo chybět v žádné kuchyni, kde jsou sýry součástí pravidelného jídelníčku. Mnoho lidí si může myslet, že k nakrájení sýra stačí jakýkoliv ostrý nůž, ale pravda je taková, že správné sýrové náčiní dokáže výrazně zlepšit celkový zážitek z konzumace této lahodné pochoutky.

Boska_syrove_nacini

Z našich více než 10 letých zkušeností se nám osvědčilo sýrové náčiní značky Boska, a to konkrétně holandské kolébkové nože, škrabky, struhadla, struny, kráječ na Tete de Moine apod.

Boska je vyhlášená holandská značka, která je na trhu už více než 100 let - konkrétně od roku 1896. Je známá svou nekompromisní kvalitou a designem, které dokonale splňují potřeby jak profesionálních kuchařů a sýrařů, tak i běžných milovníků sýrů, kteří si chtějí vychutnat své oblíbené kousky v pohodlí domova. Boska bere výrobu svých produktů velmi vážně, takže všechny její výrobky jsou navrženy tak, aby maximálně usnadnily a zpříjemnily celou přípravu a servírování.

Boska logo

Kromě kolébkových nožů, které ocení především sýraři a kuchaři při krájení nebo rozkrajování velkých bochníků, patří mezi nejoblíbenější Boska produkty jednoznačně sýrové škrabky, které jsou ideálním pomocníkem při plátkování sýrů. Díky jejich preciznímu zpracování dokáží tyto sýrové škrabky elegantně a efektivně naplátkovat jak polotvrdé, tak i ty nejtvrdší sýry, a to bez zbytečné námahy. Parmezán nebo 3 letý Brockelaer si tak můžete vychutnat nejen nakrájený na kostičky, ale i na tenké plátky. Se škrabkou typu Monaco si dokonce můžete zvolit, jak mají být plátky silné, což se hodí například při zdobení salátů.  

Dalším nezbytným pomocníkem v každé kuchyni je sýrové struhadlo ve tvaru škrabky. Je lehké a příjemně se drží, takže je ideální pro rychlé a jednoduché nastrouhání sýra, ať už na špagety anebo na salát.

.
.
.

Mezi další nejoblíbenější sýrové náčiní, které Boska nabízí, patří také kráječ na sýr Tete de Moine. Tento speciální nástroj, kterému se říká Girolle, je navržen tak, aby dokázal krájet sýr Tete de Moine do tvaru malých „růžiček.“ Tyto růžičky při servírování nejen skvěle vypadají, ale také umožňují, aby se naplno rozvinula chuť a aroma tohoto vynikajícího švýcarského sýra. Díky tomuto kráječi se servírování Tete de Moine stává též ojedinělým gastronomickým zážitkem.  

Milovníci sýrového fondue nedají dopustit na kvalitní fondue set. Fondue set od značky Boska obsahuje ve své výbavě vše, co je potřeba pro přípravu tohoto oblíbeného alpského pokrmu, to jest fondue hrnec (tzv. caquelon), podstavec s hořákem a samozřejmě i vidličky na namáčení. S tímto fondue setem se vaše sýrové fondue stane skutečným gurmánským zážitkem. Navíc oceníte i jeho univerzálnost. Kromě sýrového fondue se totiž velmi dobře hodí i na přípravu čokoládového fondue. Takže ať už plánujete večer plný sýra nebo sladkého pokušení, fondue set od značky Boska můžeme doporučit všema deseti.

.
.

Všechny produkty značky Boska se vyznačují vysokou kvalitou zpracování, dlouhou životností, jednoduchým použitím a elegantním designem. Jsou navrženy tak, aby maximálně usnadnily práci se sýry a zároveň přinášely radost při jejich používání. Přesvědčte se sami o kvalitě těchto nepostradatelných pomocníků.