Parmigiano Reggiano (24 měsíců)

Kód: 3432/100 3432/150 3432/200 3432/250 3432/300 3432/400 3432/500 3432/1KG 3432/CEL 3432/2KG 3432/2-5KG Zvolte variantu
97,90 Kč 146,85 Kč 195,80 Kč 244,75 Kč 293,70 Kč 391,60 Kč 489,50 Kč 979 Kč 4 405,50 Kč 1 958 Kč 2 447,50 Kč od 97,90 Kč 87,41 Kč bez DPH 131,12 Kč bez DPH 174,82 Kč bez DPH 218,53 Kč bez DPH 262,23 Kč bez DPH 349,64 Kč bez DPH 437,05 Kč bez DPH 874,11 Kč bez DPH 3 933,48 Kč bez DPH 1 748,21 Kč bez DPH 2 185,27 Kč bez DPH od 87,41 Kč bez DPH
Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Varianta
Možnosti doručení

Parmigiano Reggiano, neboli česky parmezán / parmazán, je nejznámější italský sýr vyrobený z kravského mléka. Nese označení DOP, které zaručuje, že mléko pochází z konkrétní oblasti a sýr je vyroben podle tradičních postupů. Během výroby procházejí všechny bochníky kola zkouškou jakosti a následně je na nich vypálena pečeť, která zaručuje, že se jedná o originální parmazán.

Charakteristická chuť a vůně parmazánu spočívá v jeho řemeslném zpracování, a především i v kvalitě mléka, které pochází pouze od krav pasoucích se v oblasti Parma, Reggio Emilia, Modena, Bologna a Mantua. Do chuti parmazánu se též promítá i krmivo krav, které se skládá výhradně z čerstvé luční trávy, květin, jetele a bylinek. To vše dává parmazánu nezaměnitelnou chuť. Délka zrání je u parmazánu od 12 do 36 měsíců. Čím je sýr starší, tím má výraznější chuť a sušší a drolivější konzistenci.

Parmigiano Reggiano je tak oblíbený sýr, že v Itálii snad neexistuje domácnost, která by neměla tento sýr vždy po ruce. Má všestranné použití, takže se hodí prakticky na každé jídlo, ať už se jedná o teplé pokrmy, či studené saláty. Nejčastěji se parmazán používá nastrouhaný na těstoviny, na pizzu anebo nakrouhaný na hoblinky do salátů. Snadno se rozpouští, takže je vhodný i do polévek, omáček, nebo zapékané masové a zeleninové směsi. Často se ale také konzumuje jen tak samotný s vínem. Parmigiano Reggiano se výborně snoubí s bílými suchými víny, (např. Sauvignon nebo Chardonnay) a se šumivými víny (např. Terre dei Buth).

Díky tradičnímu výrobnímu procesu neobsahuje parmazán laktózu. Též je vhodný i pro ty, kteří vyznávají zdravý životní styl, neboť je vyroben z částečně odtučněného mléka, a obsah tuku v sušině je tedy pouhých 30%.

Tip: Máte rádi těstoviny? Pokud ano, zkrášlete je strouhaným parmezánem, který i z obyčejných těstovin udělá kulinářský zážitek. Na strouhání parmazánu doporučujeme struhadlo na sýr. Pokud jste spíše milovníci zeleninových salátu, vyzkoušejte škrabku na sýr, pomocí které vytvoříte krásné hoblinky.

Tip: více informací o Parmigiano Reggiano najdete u nás na blogu: Parmigiano Reggiano: Král sýrů s bohatou historií a unikátní chutí

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení: nepasterizované kravské mléko, jedlá sůl, živočišné syřidlo

Alergen: mléko

Tuk v sušině: 30%

Délka zrání: min 24 měsíců

Země původu: Itálie

Bezlaktózový sýr: ano

Skladování: skladujte při teplotě 4–8 °C

Doplňkové parametry

Kategorie: Sýry krájené a kusovky
Země: Itálie
Mléko: kravské
Laktóza: bez laktózy
? Délka zrání: 12 a více měsíců (staré - přestárlé)
5
6x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:

Výpis hodnocení

5
VV Avatar autora | 22.11.2025
Velmi
5
OB Avatar autora | 11.8.2025
Velmi spokojen ! Rychlost dodání, komunikace, obal zboží a kvalita sýrů. Děkuji.
5
TT Avatar autora | 19.7.2024
SUPER!

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola