79,90 Kč
119,85 Kč
159,80 Kč
199,75 Kč
239,70 Kč
319,60 Kč
399,50 Kč
799 Kč
od 79,90 Kč
71,34 Kč
bez DPH
107,01 Kč
bez DPH
142,68 Kč
bez DPH
178,35 Kč
bez DPH
214,02 Kč
bez DPH
285,36 Kč
bez DPH
356,70 Kč
bez DPH
713,39 Kč
bez DPH
od 71,34 Kč bez DPH
Skladem
Skladem
Skladem
Skladem
Skladem
Skladem
Skladem
Skladem
Zvolte variantu
Varianta
Zvolte variantu 100g - Skladem (79,90 Kč) 150g - Skladem (119,85 Kč) 200g - Skladem (159,80 Kč) 250g - Skladem (199,75 Kč) 300g - Skladem (239,70 Kč) 400g - Skladem (319,60 Kč) 500g - Skladem (399,50 Kč) 1 kg - Skladem (799 Kč)
Možnosti doručení
+
−
Přidat do košíku
Valgrana z Piemontu je druh tvrdého sýra, který se vyrábí z kravského plnotučného mléka. Jak již název napovídá, tento sýr pochází přímo ze srdce italského Piemontu, což je oblast, která je vyhlášená svou bohatou zemědělskou tradicí a vysokou kvalitou mléčných produktů. Jsou zde rozsáhlé šťavnatě zelené pastviny, které poskytují ideální podmínky pro chov krav a produkci prvotřídního mléka.
Valgrana je sýr, který je podobně jako jeho slavní bratři - Parmigiano Reggiano a Grana Padano - vyráběn ve formě velkých kol, které dosahují hmotnosti okolo 35 - 40 kg. Tato velká kola nejenže dodávají sýru jeho charakteristický vzhled, ale také umožňují jeho dlouhé zrání (min. 15 měsíců), které je klíčové pro vytvoření jedinečné chuti a konzistence.
Co se týče vzhledu a textury, Valgrana má tvrdou konzistencí a zrnitou strukturu, která je však překvapivě jemná na dotek. Sýr se velmi dobře strouhá, krájí na kostičky anebo pomocí speciální sýrové škrabky na tenké plátky, které umožňují plně rozvinout jeho chuť. Díky dlouhému procesu zrání má Valgrana bohatou, středně výraznou chuť a příjemně intenzivní aroma.
Valgrana z Piemontu se hodí do studené i teplé kuchyně. Díky své tvrdé konzistenci se velmi dobře strouhá, takže se hodí na těstoviny, do polévek, salátů nebo do rizota. Valgrana ale skvěle chutná i samotná, případně servírovaná jako součást sýrového talíře či jako doplněk k vínu. Gurmáni si tento sýr nejčastěji dopřávají v kombinaci s francouzskou sušenou panenkou a olivami s mandlí . Pro milovníky vína můžeme k tomuto sýru doporučit jemně perlivé Prosecco z vinařství Terre dei Buth .
Detailní informace