Zásilkovna / DPD - vánoční objednávky s odesláním a doručením před Štědrým dnem přijímáme do neděle 15.12. včetně. Poslední volbou v kalendáři pro odeslání je úterý 17.12.

Pecorino Romano DOP (12 měsíců)

Kód: 3440/100 3440/150 3440/200 3440/250 3440/300 3440/400 3440/500 3440/1KG Zvolte variantu
89,90 Kč 134,85 Kč 179,80 Kč 224,75 Kč 269,70 Kč 359,60 Kč 449,50 Kč 899 Kč od 89,90 Kč 80,27 Kč bez DPH 120,40 Kč bez DPH 160,54 Kč bez DPH 200,67 Kč bez DPH 240,80 Kč bez DPH 321,07 Kč bez DPH 401,34 Kč bez DPH 802,68 Kč bez DPH od 80,27 Kč bez DPH
Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Varianta
Možnosti doručení

Pecorino Romano je tradiční italský sýr tvrdé konzistence, který pochází z okolí Říma a nese označení DOP. To zaručuje, že se jedná o originální sýr nejvyšší kvality, který je spjat s konkrétní zeměpisnou oblastí a zároveň se vyrábí ručně dle tradiční metody. Pecorino patří mezi nejstarší sýry na světě, neboť jeho historie sahá až do dob antického Říma, kdy byl tento sýr díky dlouhé trvanlivosti hlavním jídlem římských legionářů.

Název Pecorino je odvozený od slova pecora, které v italštině znamená ovce. Jak už tedy jeho název prozrazuje, Pecoriono Romano se vyrábí z čerstvého plnotučného 100% ovčího mléka a zraje 12 měsíců. Má smetanově bílou až slámově žlutou barvu, drobivou konzistenci a slanou chuť. Ta nabírá na intenzitě, čím déle sýr zraje.

Společně s parmezánem patří Pecorino mezi oblíbené sýry na přípravu italských pokrmů. Nejčastěji se používá nastrouhaný na těstoviny, na rizoto nebo nakrouhaný na hoblinky do salátů. Snadno se rozpouští, takže je vhodný i do polévek, omáček nebo na zapečení. Často se konzumuje i samotný s čerstvou bagetkou, olivami, sušenou šunkou a s červeným vyzrálým vínem, ideálně z oblasti Sardinie.

Tip: Pecorino Romano má nízký obsah tuku v sušině (pouze 30%), takže je vhodný i pro ty, kteří vyznávají zdravý životní styl a chtějí si udržet štíhlou linii.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení: pasterizované ovčí mléko, jedlá sůl, syřidlo, mlékárenské kultury

Alergen: mléko

Tuk v sušině: min 30%

Dělka zrání: 12 měsíců

Země původu: Itálie

Skladování: skladujte při teplotě 4–8 °C

Doplňkové parametry

Kategorie: Sýry krájené a kusovky
Země: Itálie
Mléko: ovčí
Laktóza: ano
? Délka zrání: 12 a více měsíců (staré - přestárlé)
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
JM Avatar autora | 1.10.2023
Naprostá spokojenost, velice chutný sýr. Naše oblíbená kombinace s domácími semolinovymi těstovinami.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: